Vicushka Lashes | A pillák és a D-k
194
page-template-default,page,page-id-194,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

A pillák és a D-k

– avagy egy kis pilla történelmi kisokos (2014.)

Hazánkban az utóbbi 8-10 évben vált elterjedtté a szálankénti szempilla-hosszabbítás, ami “3D műszempilla” néven vált ismertté. (Az egyik hazai forgalmazó palettáján feltűntek a már vékonyabb, rugalmasabb pillák, amik tartósabbak a korábbiaknál, tehát “nem csak térben, hanem időben is növelte tartósságát”, s lett 4 dimenziós, 4D műszempilla néven ismert.) Ezek kezdetben 0.20,  0.15. mm, jelenleg pedig 0.10-es vastagságú műszempillákból készülnek. Az elnevezése KLASSZIKUS szett vagy 1D.

Aki eddig is tömör, telített, dús pillasorra vágyott, az a “duplázós” technikát kérhette stylistjától, amikor is egy szempillára 2 műszempillát applikálnak. Szintén klasszikus technika, a két szálat külön építik fel. Az elnevezése KLASSZIKUS 2D vagy Duplázott szett.

A legújabb őrület pedig a Volume Lashes | Russian Volume | Hollywood Look, ami tavaly Oroszországból indult és már meghódította az USA-t, Kanadát,  Ausztráliát és Európát, itthon rajtam kívül még csak néhány szempilla-stylistnál érhető el ez a szolgáltatás.

A hihetetlenül vékony és könnyű műszempilla szálak, amik 0.05, 0.06, 0.07 mm vastagságúak, ezen tulajdonságuknál fogva egy saját pillára akár 4-6-8 szupervékony műszempilla szál is applikálásra kerülhet egy speciális technikával. Annak ellenére hogy ilyen sok műpilla kerül egy saját pillára, mégsem nehezíti el azt, mivel a 4-6 extra vékony pilla súlya megegyezik a korábban használt 1 vagy 2 műszempilla súlyával. A szemenként felapplikálásra került műszempilla szálak száma így elérheti a 400-1000 szálat is! Az eredmény pedig egy nagyon természetes, puha, lágy, soft hatású szempillaív, ami még tartósabb, még könnyedebb viselet.

És akkor itt jönnek képbe a D-k!

A képlet egyszerű: Ahány műszempilla kerül applikálásra egy saját szempillára, annyi “D” a jelölése.

Tehát:

A hagyományos 3D szempilla ezentúl a Classic Lashes, azaz Klasszikus műszempilla szett néven lesz ismert. Itt 1:1 az arány, azaz 1D, szemenként kb. 80-140 szál.

A duplázott szempilla szett az 1:2 aránnyal 2D, szemenként  kb. 160-280 szál.

A triplázott szempilla szett az 1:3 aránnyal 3D, szemenként kb. 240-420 szál.

A négy műszempilla applikálás egy saját pillára az 1:4 aránnyal 4D, szemenként kb. 320-560 szál.

… és így tovább 5D, 6D

Egyelőre viszont ez fogja képviselni a műszempillák között a luxus kategóriát részben a professzionális szolgáltatás miatt, részben az ára miatt is. Az applikációs idő pedig közel 3-4 órát vesz igénybe, de tartóssága miatt mégis időt spórolsz meg, az eredmény pedig minden eddigit felülmúl! 3-4 hét után is 80-90%-os-an telített. Természetesen elengedhetetlen hogy minimálisan ápold és figyelj rá. Hogy naponta legalább 1x finoman átkeféld, ne dörzsöld és ne tépkedd. Végtére is fésülködni is szoktál és a sminkedet sem kapargatod. Gondolom ez menni fog. 😉

Ha Volume pilláid vannak, tuti a sok dicséret, mindenki észreveszi majd rajtad, a a tekinteted kiemeli, érettebb hölgyeknél bármelyik szépészeti beavatkozást lekörözi, akár 10 évet letagadhatsz, mivel “anti-aging hatású”, turisztikai látványosság leszel és garantáltan sok pillátlan irigyed lesz! 🙂

Közzétéve:
2014-09-21