Vicushka Lashes | Szabályok, tanácsok
192
page-template-default,page,page-id-192,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Szabályok, tanácsok

Pillázás előtt:

A szempilla felhelyezést megelőző napon már lehetőleg ne sminkeld magad, ne spirálozd ki a szempilláidat, ne használj olajos összetételű sminklemosót, éjszakai krémet, szemránckrémet, mivel ezek sajnos befolyásolják a ragasztás élettartamát, időtartamát és eredményességét.
A szempilla hosszabbításra smink nélkül érkezz, mert ha akkor lesz eltávolítva a sminked, nem tudom garantálni a felhelyezett műszempilla tartósságát ill. több idővel és többletköltséggel jár a felhelyezés.

Sajnos a szempillaspirál és a szemhéjtus eltávolítása elég nehéz, hiába használsz sminklemosót, szemmel alig látható sminkmaradvány mégis marad a szempillákon és azok között, ami megakadályozza a szempilla applikálás során a tapadást.

Kozmetikai arckezeléseket úgy ütemezd, hogy mindig a szempilla-hosszabbítás előtt legyenek. A gőzölés és a krémek, nem tesznek jót a pilláknak.

A szempilla hosszabbítás előtt 48 órával ne festesd be tartós festékkel a szempilláidat és ne is göndörítsd (daueroltasd).

Lézeres szemműtét előtt távolíttasd el a műszempillát és azt követően tartsd be az orvosi utasítást, hogy mennyi idő múlva lehet újra műszempillád. (kb. 2-3 hónap)

Szemhéjtetoválás előtt távolíttasd el a műszempillát és azt követően tartsd be a tetováló utasítását, hogy mennyi idő múlva lehet újra műszempillád. (kb. 1-3 hónap, a korrekciótól függően)

A kontaktlencsét a szempilla-hosszabbítás előtt vedd ki a szemedből. Ezért hozd magaddal a lencséhez a folyadékot és a tartót.

Lehetőség szerint a felhelyezést megelőző napon moss hajat vagy menj fodrászhoz, mivel a felhelyezést követő 48 órában az új szempilláidat nem érheti víz és a hajszárító melege sem tesz jót a ragasztó száradási idejének.

Ha érzékeny a szemed vagy tudomásod van olyan betegségedről, ami miatt esetleg nem lehet az applikációt alkalmazni, mindenképp kérd ki az orvosod véleményét.

Betegen, influenzásan vagy ha köhögsz, időben mondd le illetve módosíttasd az időpontod, mert egyrészt továbbfertőzöl másokat, engem is, illetve néhány órát nehéz köhögve, tüsszögve végigfeküdni. Ugyanez vonatkozik arra, ha valamilyen gerinc-, derékfájdalmad van, ami nehézzé teszi a mozdulatlan fekvést legalább 2 órán át.

 

Pillázást követő 48 óra:

Nem érheti víz az új pilláidat, mivel a ragasztó teljes száradási ideje 48 óra. Ez minden töltés után ugyanígy van!

Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, gőzbe, zuhanyfülkébe se gőzöld az új pilláidat, mivel a túlzott meleg, a magas páratartalom sem tesz jót a ragasztónak a száradási időben.

Ebben a 48 órában a sírás sem tesz jót az új pilláknak, mivel ez is nedvesség. SŐT! A könnytől a frissen ragasztott pillák összetapadhatnak vagy megkeményednek és így könnyedén lepattanhatnak rövid időn belül a saját pilláról.

Az arcod krémezésénél a szemed környékét kerüld messzire. Lehetőleg minimálisan vagy egyáltalán ne sminkelj ebben a 48 órában, kerüld a szöszös vattakorongot, mivel sajnos a smink eltávolítása is befolyásolja a ragasztó későbbi időtartamát.
A 48 óra leteltével szoláriumozhatsz, úszhatsz, szaunázhatsz, bármit csinálhatsz!

Az élet szempillákkal:

Ne dörzsöld a szemed és ne tépkedd a pilláidat, ne kapargasd le a saját pilláról a felragasztottat és ne játssz velük. Ha kitéped, lehet oda többé már nem nő vissza saját szempillád! Arról nem beszélve, hogy bár erős a ragasztó, elég picike felületről beszélünk, tehát ne teszteld le tudod-e szedni.  Pl. ha valamilyen szösz kerül a pillák közé és ez zavar téged, ne az ujjaiddal ess neki, hanem a kis kefével szabadulj meg tőle.

A 48 órát követően érheti víz a pilláidat, sőt kötelező tisztítani! Mivel a mindennapok során szennyeződés, izzadság, por, sminkmaradvány, csipa, könny és mindenféle baktérium is megtelepszik köztük, ami elhanyagolás  vagy higiéniás hiányosságok miatt szemhéjgyulladáshoz (blepharitis) is vezethet, de akár szempillák között atka (demodex) is megtelepedhet. A szempillák tisztításához speciális szempillasamponokat fejlesztettek ki. És attól sem kell megijedni, ha 1-2 tincs vagy pilla kiesik ezáltal. Hiszen naponta több is kihullhat.

Sminkeléshez ne használj vízálló termékeket, mert azokat csak olajos bázisú lemosóval tudod eltávolítani. A sminklemosáshoz innentől csak olajmentes lemosót használj és szálmentes vagy szöszmentes tisztító lapot vagy pálcát. A szöszök beleragadhatnak a pilláid közé, ami elég kellemetlen érzés. Az olajos lemosó pedig nem tesz jót a pilláidnak és a  ragasztónak, mert hiába extra erős profi orvosi ragasztó, olyan ragasztót még nem találtak fel, amelyiket az olaj ne kezdené ki.

Ne spirálozd a műszempillát. Attól nem lesz sem szebb, sem hosszabb. Letisztítani pedig nem fogod tudni, én pedig a leoldást fogom javasolni, ami után új szettet kell fizetned.

Ne használj mechanikus szempilla-göndörítőt. Elemes, hőhatású szempilla-göndörítőt használhatsz.

Figyelj az alvási szokásaidra. Ha a párnába fúrod az arcod, valószínű a pilláid nem lesznek tartósak.

A szempilláidat nem árt időnként átfésülni a pillakefével.

 

Ahány szempilla-hosszabbító, annyiféle szempilla minőségben és árakon.
Tehát érdemes kicsit jobban körbejárni a kérdést, mielőtt kiválasztod hova mész.
Érdemes referencia munkákat megnézned, többet is, hiszen nagyon könnyen pórul járhatnak a pilláid, ha egy olyan szempillás mellett döntesz, aki maradandó károsodást okozhat a pilláidon.
A munkája mennyire szabályos, esztétikus,
A szempillázást illetve a haladó technikákat hol végezte, egyáltalán részt vett-e tanfolyamon. Semmiképpen se menj olyanhoz, aki nem tanulta ezt az eljárást megfelelő oktatáson, oktatótól. A “youtube-os” autodidakta módszer nem éppen a megfelelő oktatóanyag egy olyan eljárás alkalmazásánál, amikor hegyes csipeszekkel és ragasztóval a szem környékén dolgoznak. Ma már szabályozva van, hogy szempillát csak kozmetikus szakképesítéssel vagy Szépségtanácsadó szakképesítéssel lehet!
Hasonlítsd össze az árakat. Minél olcsóbb, annál gyanúsabb a munka minősége. Aki minőségi anyagokkal dolgozik, tanfolyamokat végez, hibátlan a munkája, annál időpontot kapni is nehéz és az árkategóriája sem a legolcsóbb. De cserébe biztos kezekben tudhatod magad.

Mindenkinek egyénre szabott szempilla készíthető.
Mivel különböző vastagságú, hosszúságú, ívű műszempillák vannak, a natúr pillák mennyiségétől, minőségétől és az arckaraktert tekintve egyénre szabottan különböző műszempilla stílusok készíthetők el, illetve a különböző applikálási és dúsítási technikák léteznek.
Klasszikus alap szett, klasszikus duplázott szett, 2-6D Volume szett és a 6-15D Mega Volume.